Våra kurser

Jonstorps Jolleklubb är en certifierad seglarskola och följer Svenska Segelförbundets riktlinjer.  Vi har optimister, e-jollar, triss samt en C55. Vi erbjuder verksamhet för knattar (Piratseglarskolan) samt kurser för nybörjare och erfarna seglare i alla åldrar.
Vi varvar teori & praktik och har som ambition att alla ska känna sig säkra men också känna sig utmanade. Och framför allt har vi riktigt roligt tillsammans!

Vi kan inte styra över vädrets makter. Vi kan styra över allas säkerhet och vårt kvalitetstänkande. Det innebär exempelvis att huvudledaren avgör när och om det går att segla en viss dag. Är det inte möjligt att segla kommer vi ägna dagen åt teori och andra landbaserade aktiviteter. Vi har tyvärr ingen möjlighet att göra en återbetalning om vindarna råkar vara för hårda.

Knatteverksamheten-Piratseglarskolan-Lek, segling och bus

bild1.pngSkärmavbild 2019-06-19 kl. 18.34.52.pngSkärmavbild 2019-06-19 kl. 18.35.08.pngSkärmavbild 2019-06-19 kl. 18.34.36.png

Jolleklubbens knatteverksamhet som går under namnet Piratseglarskolan, pågår i en vecka, mån-fre, och vänder sig till barn som är 5 år eller äldre och som vill lära känna seglingsmiljön. I Piratseglarskolan får barnen lära sig om båtar, segling och kamratskap med leken som främsta verktyg. Det viktigaste är att barnen har roligt , och vi låter fantasin flöda när vi låter dem prova olika former av segling. Seglingens utmaningar blir till engagerande piratäventyr anpassade efter barnens nivå. Vi har roligt tillsammans och barnen får en lekfull och spännande upplevelse. I piratseglarskolan är grupperna små och alla framsteg, små som stora, belönas. Skepp o´hoj, pirater !  Inga förkunskapskrav.

Seglingskurserna – Optimist eller e-jolle
Seglingen pågår under fyra veckor i juli och delas in i två huvudperioder där man i två veckor seglar 3 timmar per dag, måndag – fredag,

Optimistjolle
Nybörjarkurs (Brons)
är för dig som är nybörjare och är intresserad av att lära dig segla. Bronseleverna seglar två och två.
Förkunskapskrav: simkunnighet 200 m

Fortsättningskurs (Silver) är för dig som seglat tidigare men fortfarande har en hel del kvar att lära om segling. Silvereleverna får om de vill prova på att segla ensamma.
Förkunskapskrav: Bronskurs eller motsvarande kurs, simkunnighet 200 m

Grön Kappseglingskurs Introduktion (Guld) är för dig som har seglat mycket och eventuellt är intresserad av att prova på större jollar.
Förkunskapskrav: Silverkurs eller motsvarande kurs, simkunnighet 200 m

E-jolle är för dig som är säker på att segla och vill ta dig an den större E-jollen.
Förkunskapskrav: Guldkurs eller motsvarande kurs, simkunnighet 200 m

Det går utmärkt att gå samma kurs flera gånger.

Nybörjarkurs med C55.

Vi kommer under april 2020 uppdatera sidan med mer information om kurserna för C-55.

Kursen är en perfekt grundutbildning för dig som tidigare aldrig seglat eller för dig som seglat lite i optimist/e-jolle och vill lära dig segla en större båt. Kursen är både inriktad mot praktisk träning och seglingsteori med fokus på att gå igenom grunderna inom segling. Din ålder spelar ingen roll, passa på att dela denna utmaning med familjen !

Du behöver inga förkunskaper, men du behöver kunna simma 200 meter och du behöver ta med egen flytväst.

På kursen kommer vi ha 2 instruktörer, utbildade och certifierade inom Svenska Seglingsförbundet.

Målet med kursen är att du ska kunna anta utmaningen och känna dig trygg att ta rorsmansrollen i besättningen.

 

En kommentar till Våra kurser

  1. Ping: Välkommen till Jonstorps Jolleklubb! | Jonstorps Jolleklubb – JOJK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s